Monday, August 22, 2011

Bunting


Thursday, August 18, 2011

Logo





Bagi yang nak tengok sample logo yang di design oleh faQirDesign sila ke blog ni

Friday, August 12, 2011

Kenapa Tak Buat Logo ?



Salam Jumaat.

Persoalan
Dah daftar syarikat? DAH
Dah ada nombor syarikat ? DAH
Dah ada barang untuk di jual? DAH
Dah ada service yang di tawarkan? DAH
Dah ada kawasan untuk berniaga? DAH
Dah ada laman web / blog? DAH

LOGO ???? Hah logo takde lagi..ish..ishh

**************************************
Kenapa Tiada Logo

Kenapa tak buat logo atau kata lain kenapa tiada logo? Kalau semua dah ada bermakna perniagaan itu tiada pengenalan diri. errr..kira macam takde IC la. Jadi peranan logo ni untuk attract pelanggan untuk nak bagi tahu kita ni berniaga apa..buat apa..apa brang yang kita jual. Logo tak perlu padat, semak jadinya, kalau boleh se simple yang boleh tapi mempunyai makna yang jelas dan terang.

Jadi secara peribadi pendapat saya orang yang ada sifir ini
(logo + nama syarikat + name card + = lebih yakin untuk berniaga )

Buat logo,.. setidak-tidaknya anda yakin dan serious dengan perniagaan anda sendiri dan juga diri sendiri.

Wednesday, August 10, 2011

Harga Bunting dan Stand : STOK TERHAD

Bunting Design + Print
1kaki RM2.50
Design RM30-RM50
Standard Saiz 1 Bunting : 2x5kaki dan 2x6kaki

Cara kira :
Saiz Bunting 2x5 = 10kaki
10kaki x Harga RM2.50
Jumlah : RM25.00 print sahaja.
* Harga tidak termasuk design

Material : 
Vinyl
720dpi
300gsm
(kualiti warna dan material boleh menjangkau kepada 1-2 tahun) TERBUKTI !!! 

BANNER (LARGE BANNER)
1kaki : RM3.50
Design : RM30-RM50  
Material 440gsm

BANNER (LARGE BANNER - ZigZag)
1kaki : RM5.00
Design : RM30-RM50  
Material 440gsm
Add Eyelet : Harga Bergantung pada berapa banyak lubang


STAND BUNTING
X Stand : 
1pcs : RM25.00
5pcs : RM20.00/pcs


T Stand : 
1pcs RM55.00
5pcs RM51.00/pcs
 
 



Design : Bunting

Klik imej untuk melihat paparan yang lebih besar dan jelas
Bunting ni dalam KIV tapi kalau ada yang nak sila email

Tuesday, August 9, 2011

Logo : Adam Haikal


Logo Nama : Adam Haikal

Bunting





Saiz Bunting Kebiasaannya ialah 2ft X 6ft atau 2ft X 5ft

Harga Printing RM32.00 
2ft X 5ft
Harga Printing RM38.40 
2ft X 6ft
(tidak termasuk harga design dan penghantaran.)
Untuk maklumat lanjut sila call 0126919264 atau email faqirdesign@gmail.com

Web / Blog Design





Web / Blog Design
Untuk design Laman Web / Blog saya perlu bagi tahu pada anda, saya di sini tidak membuat Laman Web yang penuh dengan sistem back end (php / asp / jsp / java dll) saya hanya membuat design hanya untuk html itu pon terhad kepada 5 page 
  • Home / MainPage
  • About Us
  • Product
  • Services
  • Contact (online form)
Pack A : RM355 (No Domain + Hosting)
  • Home / MainPage
  • About Us
  • Product
  • Services
  • Contact (online form)
  • No Logo
Pack B : RM555 (free Domain .com + share Hosting untuk Setahun shj)
  • Home / MainPage
  • About Us
  • Product
  • Services
  • Contact (online form)
  • Logo + Name Card + Banner

    Untuk domain sila pilih domain yang sesuai dan emailkan kepada faqirdesign@gmail.com, untuk hosting akan di beritahu.
Joomla RM355 (kena confirm dulu)
Bagi yang berminat dengan laman web berasaskan joomla, harganya RM355 siap customize. Ini partner saya buat kami tak buat. Bagi yang mahir dengan administrator Joomla.

Redesign Blog Di hentikan seketika.
Platform Blogspot
Contoh Redesign Blog
  1. http://tb-haisabiz.blogspot.com/
  2. http://tb-sayasukatupperware.blogspot.com/
  3. http://tukarblog.blogspot.com/
  4. http://contohtukarblog.blogspot.com/

Berminat dengan tawaran boleh call 0126919264
atau
email : faqirdesign@gmail.com


- faQirDesign-
Designer


Design


Design
InsyaAllah FD (Faqir Design) menawarkan perkhidmatan mereka cipta (design) seperti di bawah :
  1. Logo HOT
  2. Poster, 
  3. Bunting,
  4. Banner, 
  5. Flyers, 
  6. Signboard
  7. Name Card HOT / Letterhead / envelope etc
  8. Kulit buku / Majalah / ebook dll
  9. Laman Web / Blog /  redesign Blog HOT
  10. T.Shirt
  11. Stiker Kereta / Motor
  12. Label Produk
  13. dll (asalkan yang berkaitan dengan design)

Sila call 0126919264 untuk maklumat lanjut. InsyaAllah

Printing


PRINTING
Kini faQirDesign akan buat sekali untuk printing, tapi kena lihat dulu apa benda nak print tu ye.

Yang Boleh Di Print
  1. Bunting
  2. Name Card
  3. Poster
  4. Brochure / Flyers 
  5. Sticker Kereta / Motor / Appartment 
  6. Letterhead
ermm..lagi....apa kata korang tanya  apa yang nak korang nak print nanti pihak saya semak.

Apa perlunya Logo ?

 Wallpaper faQirDesign download
LOGO
Secara ringkas Logo adalah pengenalan diri. Kalau orang kenal kita dengan melihat muka, maka orang  kenal syarikat kita atau biss kita adalah dengan Logo. Jadi macam mana pentingnya wajah kita macam tu lah pentingnya LOGO.

Logo Yang Macam Mana Memberi Pengenalan ?
Logo yang mampu memberi pengenalan ada adanya sesuatu yang unik pada logo tersebut, dengan keunikan itulah akan mejadi pengenalan sesebuah logo dan juga syarikat. Antara faktor lain adalah warna dan juga kreativiti dalam menghasilkan logo. Tapi perlu di ingat dalam menghasilkan logo simple adalah matlamat dalam design tapi memberi kesan yang cukup tinggi. Sebagai contoh bila kita baca  sloga JUST DO IT..pasti orang akan tahu itu adalah NIKE.



Simple maksud di sini ialah senang di lihat, mudah faham, mudah di ingati. Tidak serabut sampai bila lihat kita terpaksa memerah akal dan fikiran untuk memahami. Kalau itu berlaku pada logo kita cuba redesign semula.


Di sebalik maksud Logo faqirDesign / Rasional Logo
Pedang
Ianya sebagai simbolik senjata yang ada pada saya. Apa yang ada (senjata) pada saya waktu ini ? Bakat saya yang Tuhan beri pinjam waktu ketika ini.

Faqir
Bertujuan mendidik hati merasakan bahawa bakat itu adalah pinjaman dan kurniaan dari Allah Taala dan juga sentiasa mengingatkan diri bahawa tiada yang hebat melainkan Allah. Dalam bidang seni ini kita lebih terdedah kepada pujian-pujian dari orang, jadi di sini saya cuba ambil kesempatan untuk tidak meletakkan pujian itu pada diri yang hina ini tetapi akan cuba sedaya upaya memulangkan pujian itu pada Tuhan yang Maha Esa.


Faqir warna Gold
Perkataan Faqir merujuk kepada Merendah diri, sifat merendah diri ada salah satu dari sifat mahmudah / terpuji jadi untuk menampakkan ianya adalah sesuatu yang bernilai maka warna Gold di gunakan.


Design
Perkataan Design di gunakan untuk menyatakan secara terus dan jelas bahawa Logo ini memberi khidmat Mereka Cipta (design).


Kenapa Design Warna Putih
Moto saya Kejujuran

Ebook

Buku Bekam TIAF
Design by faQirDesign

Dalam Perancangan
InsyaAllah kalau takde aral aku akan cuba siapkan ebook berkaitan dengan cara-cara buat logo dengan kadar cepat dan pantas. Nak cite lebih2 tak syok la kan..so tunggu la kalau ada masa terluang InsyaAllah akan siap. Bahan dah ada cuma nak di brainstormkan saja lagi.

LOGO DESIGN


Maklumat Tempahan
Bagi yang berminat untuk tempahan logo sila emailkan butiran anda ke faqirdesign@gmail.com. Pembayaran harus di buat melalui online payment maybank2u. No akaun akan saya sertakan di dalam email pada mereka yang berminat untuk membuat tempahan. Seboleh-bolehnya bayaran di buat 50% dari harga yang di tetapkan. Walaubagaimana pun bayaran penuh amat di galakkan bagi melancarkan proses design.

Peringatan : Pelanggan yang membuat bayaran penuh akan di utamakan.

Selepas membuat pembayaran sila SMS ke 0126919264 <Nama> jarak <PaymentLogo>  jarak <Amount> contoh Ahmad Logo Payment RM99 atau email ke faqirdesign@gmail.com sebagai pengesahan

Jangka Masa Siap
Jangka masa siap logo dalam masa 2 Minggu waktu bekerja. Di nasihatkan pelanggan yang berurusan harus kerap memeriksa email, kemungkinan logo di siap di awal jangkaan.

JPEG & PNG
Logo yang telah siap akan di emailkan dengan format jpeg dan juga .png (transparent) saiz A4. Bagi Standard Logo dan Advanced Logo master file format ai (adobe Ilustrator) akan di gunakan.

Note : Harga ini akan berubah dari masa ke semasa, perubahan akan di lakukan oleh saya tanpa apa-apa syarat.

Friday, August 5, 2011

Apakah format yang sesuai untuk di letakkan dalam blog


Assalamualaikum

Ok untuk blog / web seboleh-bolehnya sila gunakan format yang ringan. Sebab tak semua pelayar internet menggunakan line yang bagus / laju, jadi untuk memudahkan purata keseluruhan pelayar guna yang ringan seperti format .gif / .png..jpeg bagai mana? jpeg kita kena lihat dulu apa yang kita nak upload di web. kalau photo memang sesuai dengan format jpeg..tapi saiznya harus di kecilkan.

foto orang / foto pemandangan elok guna jpeg tapi di kurangkan peratus warnanya.
.png / .gif sesuai untuk kegunaan artwork yang tiada kaitan atau kurang mengunakan imej foto.
sebab format ini ada kaitan dengan pixel. Untuk.png ada dua .png8 dan .png24, kalau nak buat background transparent elok .png24 atau boleh juga .png8 kalau ada guna effect blur tone atau feather  tapi masih nak guna transparent juga guna .png24 nanti akan nampak smooth.

Pengenalan

Assalamualaikum 
Salam kepada pengunjung, Blog FQ (Faqir Design) ingin mewar-warkan kepada anda bahawa pihak saya ada menawarkan perkhidmatan design dan printing. Janji kami akan memberi yang terbaik pada pelanggan di mana setiap kepuasan yang anda rasai dari design kami membuatkan kami terasa teruja untuk meneruskan kerja-kerja design.

Anda Adalah Inspirasi Kami

Latar Belakang 
Mula berkhidmat dalam Perniagaan secara online semenjak tahun 2000 dan kini masih meneruskan secara online. Walaupun tidak menumpukan 100% pada kerja ini tapi bagi saya ianya cukup memberi kepuasan.

Saya berkelulusan dari ITM kini UiTM, Major dalam Graphic Design telah berkhidmat selama lebih kurang 9 tahun tahun bidang Graphic dan Web,  Jadi pada kalian yang ingin membuat design boleh la email atau call saya. Bekerja di Publishing, Packaging, Advertising, IT, dan Graphic banyak memberi saya pengalaman dan kematangan dalam design. Oleh itu dengan pengalaman inilah ingin saya terjemahkan pada design2 pelanggan.

InsyaAllah kita usaha sampai jadi. Harga kita boleh runding, tidak perlu bersua muka pun tidak mengapa, saya bergerak secara online banyak menjimatkan masa. Tapi kalau betul-betul perlu untuk berjumpa berbincang hal design InsyaAllah boleh di usahakan.


MOTO saya KEJUJURAN..itu saja.
"Seni Itu Indah..Allah Sukakan Keindahan"

dari faQirDesign
linwinki Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...