Friday, December 30, 2011

Design : Lebel Produk

Untuk lebih jelas sila klik pada imej.
Contoh design label produk, Ini jenis yang tampal dari luar, ada sebahagian label hanya guna kertas yang di print dan di letakkan di dalam (tiada pelekat). Tapi pastikan botol tu transparent la. Kepada yang berminat nak buat label sila email ye.. faqirdesign@gmail.com




 Botol / Bekas adalah illustrasi.

Thursday, December 29, 2011

Logo : Pusat Perubatan Islam Darul Yasiniah

Logo Pusat Perubatan Islam Yasiniah - Sabah

Bunting : Apiz De Bekam


Apiz De Bekam

Bunting : Terapi Islam Al-Bayt

Terapi Islam Al-Bayt

LOGO : Apiz De Bekam


Logo Bekam

Friday, December 23, 2011

Bunting Design

Membuat rekaan-rekaan BUNTING dan juga BANNER. Bagi yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan saya sila email saya di  
faqirdesign@gmail.com 
atau hubungi / SMS di 012 6919264 

http://designbunting.blogspot.com/

Thursday, December 15, 2011

Design : Name Card

Apiz De Bekam
Name Card

Wednesday, December 14, 2011

Design : Bunting



5ft x 2ft
design by faqirdesign

Apa2 design pon boleh

Ya buat masa ni apa jenis design pon boleh insyaAllah. Tapi buat masa ni faqirdesign terpaksa slowkan sikit dan hadkan tempahan atas sebab2 tertentu. Jadi siapa yang bagi butiran lengkap sahaja akan di masukkan dalam list tempahan. Lagi sekali diingatkan kepada yang nak buat sekali dengan printing sila bagi tahu awal2. saya kena check dulu harga printing.

Perhatian pada yang bertanya

illustrasi dari internet

Assalamualaikum wbth

Kepada yang membuat pertanyaan berkenaan dengan design atau apa jua urusan yang melibatkan faqirDesign di harapkan dapatlah tidak menggunakan email yang baru dalam membalas email. Agak payah dan susah juga kerana terpaksa mencari email yang terdahulu. Apa yang saya sarankan hanya reply sahaja email itu di bawah perkara atau tujuan yang sama.

bahasa rocknya, korang reply aje la email tak payah compose email baru..pening oo nak cari dah le perkara lain..isi kandungan lain. adehhh...poning. hehehehehe

Friday, December 9, 2011

Design : Logo AKRINE

Logo Persatuan Perawat Islam Nur Ehsan Malaysia
(AKRINE)

Logo Baru

Thursday, December 8, 2011

Design : Poster Kepimpinan - MTeN


Design : Buku Memo SKP




Sekolah Kebangsaan Pendang Kedah
Buku Memo 2012

Monday, December 5, 2011

Mohon Kemaafan

Mohon Kemaafan dan kelewatan penyiapan design kepada mereka yang ada menempah design bersama faQirDesign, kerana sejak kebelakangan ini terdapat sedikit ujian dari Allah Taala buat saya dah keluarga. InsyaAllah mulai esok 6.12.2011 kerja-kerja design akan beroperasi seperti biasa.

Sekian
faQirDesign

Monday, November 21, 2011

Tuesday, November 15, 2011

Friday, November 11, 2011

Design : Name Card

Product : Business Card
Material : 260gsm art card
Printing : Double side full color
Quantity : 500pcs

Tuesday, November 1, 2011

Blog : Template Yang sesuai untuk jualbeli


Ada yang tanya ada tak template yang sesuai untuk jual pakaian online. Kalau ikutkan memang berlambak-lambak template jenis ni, cuma nak cari yang betul-betul ikut citarasa kita tu memang le susah..kalau ada pun mesti nak kena ubah suai sikit. Kebiasaan nak ubah suai tu mesti nak tau sikit html (bahasa computer). Jadi kat sini aku dah jumpa satu template  yang asalnya kosong tapi dah di bubuh bedak dan lipstik kasi cantik skit...hehehe. Ada berminat ?

Monday, October 31, 2011

Design : Brochure/Flyers Bekam


A4 Size
Brochures / Flyers Bekam

Friday, October 14, 2011

Design : Ebook




Design di request oleh isteri ku sendiri untuk Majalah Sekolah ahahaha..
Sapa nak design untuk majalah sekolah di alu-alukan.

Thursday, October 13, 2011

Wednesday, October 12, 2011

Design : NurElHaytt

Design : Logo, Name Card, Letterhead, Resit
by faqirdesign

Logo : Pusat Perubatan Rahmaniah


Pusat Perubatan Rahmaniah
http://perubatanrahmaniah.blogspot.com/

Tuesday, October 11, 2011

Name Card : Terapi Islam Al Baytt


Name Card : ThibbunNabawi


Name Card : NurElhaytt

Product : Business Card
Material : 260gsm art card
Printing : Double side full color
Quantity : 500pcs

Sample Design : Bunting


Friday, October 7, 2011

Friday, September 30, 2011

Thursday, September 15, 2011

Wednesday, September 7, 2011

Design Flyers untuk BYC

klik imej untuk lebih jelas
Design Flyers untuk BYC

Size : A5
PDF format

Monday, August 22, 2011

Bunting


Thursday, August 18, 2011

Logo





Bagi yang nak tengok sample logo yang di design oleh faQirDesign sila ke blog ni

Friday, August 12, 2011

Kenapa Tak Buat Logo ?



Salam Jumaat.

Persoalan
Dah daftar syarikat? DAH
Dah ada nombor syarikat ? DAH
Dah ada barang untuk di jual? DAH
Dah ada service yang di tawarkan? DAH
Dah ada kawasan untuk berniaga? DAH
Dah ada laman web / blog? DAH

LOGO ???? Hah logo takde lagi..ish..ishh

**************************************
Kenapa Tiada Logo

Kenapa tak buat logo atau kata lain kenapa tiada logo? Kalau semua dah ada bermakna perniagaan itu tiada pengenalan diri. errr..kira macam takde IC la. Jadi peranan logo ni untuk attract pelanggan untuk nak bagi tahu kita ni berniaga apa..buat apa..apa brang yang kita jual. Logo tak perlu padat, semak jadinya, kalau boleh se simple yang boleh tapi mempunyai makna yang jelas dan terang.

Jadi secara peribadi pendapat saya orang yang ada sifir ini
(logo + nama syarikat + name card + = lebih yakin untuk berniaga )

Buat logo,.. setidak-tidaknya anda yakin dan serious dengan perniagaan anda sendiri dan juga diri sendiri.
linwinki Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...